Arriba el setembre i s’acosta el moment de tornar a l’escola. Et portem tres idees perquè els més petits de la casa mengin sa i deliciós durant l’hora del pati
Tens la sensació que el petit o petita de la casa sempre esmorza el mateix al col·legi? Ja no saps què preparar-li perquè mengi d’una manera saludable? Si sempre acabes optant pels típics entrepans o per algun producte ultraprocessat, continua llegint!
Els esmorzars poden ser saludables, originals i boníssims. Una bona cultura de l’alimentació comença des de ben petits.
La nutrició és essencial per sentir-nos bé, física i mentalment, tant si som petits com si som adults! Així que, si tens ganes de noves idees pels esmorzars del teu fill o filla, agafa paper i boli!
1. Entrepà de poma, crema de cacauet i avellanes
Una recepta que es prepara, literalment, en 5 minuts. Ideal pels dies en que vagis amb pressa!
Agafa una poma, neteja-la bé i fes-ne rodelles (o quarts, com ho prefereixis). Agafa un parell de rodelles de mida similar i entremig úntales amb crema de cacauet i posa-hi algunes avellanes triturades entremig. I ja ho tens! Uns mini entrepanets ben saludables i gustosos.
Sense sucres afegits
Tingues en compte que és indispensable utilitzar crema de cacauet sense sucres afegits. Avui en dia ja la podràs trobar fàcilment en molts establiments. També la pots fer a casa i guardar-la en potets. Compra cacauets i tritura’ls molt bé amb un robot de cuina fins a formar una pasta espessa. Si en fas molts potets en pots congelar i anar traient de la nevera a mesura que els necessitis.
2. Barreta de civada i fruits secs
Aquesta recepta és recomanable fer-la durant el cap de setmana i així la tindreu durant tota la setmana següent.
Barreja 100 grams de civada, 100 grams d’algun fruit sec al teu gust, 100 grams de dàtils. Tritura-ho tot bé i posa-ho en un motlle, preferiblement quadrat o rectangular.
Posa-ho al forn uns 12-15 minuts al forn a 180ºC. I ja ho tens!
3. Brownie de plàtan, cacau i crema de dàtil
Igual que la recepta anterior, et recomanem preparar-ho durant el cap de setmana i així podreu gaudir tota la família del brownie durant els següents esmorzars!
Barreja 4 clares d’ou i dos ous sencers amb 100 grams de farina de civada, 1 sobre de llevat, 1 plàtan, una cullerada de crema de dàtil i una cullerada de cacau pur. Mescla-ho tot bé fins que quedi una massa homogènia.
Afegeix-hi un grapat de nous i barreja la massa. Posa-ho en un motlle i enfonsa 2-3 preses de xocolata de més del 85% de cacau dins la massa.
Ja només caldrà posar-ho al forn uns 20 minuts a 180ºC.
La crema de dàtil és opcional, però pots fer-la a casa molt fàcilment i t’anirà perfecte per endolcir algunes receptes. Posa en remull uns 25 dàtils durant una mitja horeta. Tritura’ls amb una mica de l’aigua amb la que els tenies en remull.
Segons si t’agrada la crema més espessa o més líquida fes-ho amb més o menys aigua. Com en el cas de la crema de cacauet, si et sobren potets els pots congelar i treure quan els necessitis!