Una recepta delicada i boníssima per gaudir d’un dels millors productes de temporada: la figa.
Aquest plat és senzill però original, i una manera de treure profit de les figues, un producte del que només podem gaudir durant pocs mesos de l’any. Amb poquets ingredients tindràs llesta aquesta recepta que segur que voldràs tornar a repetir!
Ingredients (2 persones)
- Una làmina de massa de full
- 4 figues
- Pernil salat
- Unes fulles d’enciam
- Vinagre balsàmic
Pas a pas
- Si la teva massa de full és rectangular, divideix-la en quatre rectangles iguals. Si és rodona, prèviament hauràs de donar-li forma rectangular a la massa amb un corró per després fer les quatre divisions.
- Un cop tens els quatre rectangles, fes-los hi una petita vora tot doblegant els quatre costats de cada rectangle.
- Punxa la part interior de cada rectangle diverses vegades amb una forquilla i posa algun pes a dins de cada rectangle, com ara unes llenties o uns cigrons secs i posa-ho el forn. Posar-hi un pes farà que no creixi del mig, cosa que en aquest cas ens interessa. Pots posar-ho 20 minuts al forn durant uns 15-20 minuts.
- Un cop passat aquest temps, treu els quatre rectangles del forn i, amb molt de compte, retira el pes que hi has posat a sobre.
- Ara serà el moment de posar, primer de tot, una mica d’enciam tallat i, per sobre, una figa per cada rectangle, pernil salat a trossets i regar-ho amb vinagre balsàmic.
- I llest per servir!