T’animes amb la cuina internacional? Fer sushi a casa és possible i, un cop li has agafat el truc, no té cap misteri. La gràcia és que, en fer-te’l a casa, podràs preparar-te’n de tants gustos com vulguis!
Veure sushi a un restaurant no ens sorprèn gens a aquestes altures. Però preparar sushi a casa ja no és tan comú. En realitat no és difícil i et permetrà fer sushi al teu gust i utilitzant els productes de temporada que hi hagi disponibles.
Aquí tens la recepta!
Ingredients:
- 300 g d’arròs
- 1 cullerada de sucre
- 2 cullerades de vinagre d’arròs
- Un polsim de sal
- 3 làmines d’alga nori
- Farcit al gust (salmó fumat, alvocat, formatge fresc, pollastre… el que t’agradi més!)
Pas a pas:
- El primer que has de fer és netejar l’arròs per treure-li el midó. Per fer-ho, posa l’arròs en un bol amb aigua i frega’l entre les teves mans. Veuràs que l’aigua es va tornant blanquinosa. Cola aquesta aigua i torna a repetir el procediment diverses vegades fins que l’aigua ja no quedi blanquinosa.
- Un cop fet, posa l’arròs ja colat en un cassó i cobreix-lo amb aigua. L’has de coure per 12 minuts a foc lent i amb la tapa posada. No aixequis la tapa mentre s’està coent l’arròs per assegurar-te’n que es beu tota l’aigua.
- Un cop cuit l’arròs, posa’l en un bol perquè es vagi refredant.
- Mentrestant, dissol el sucre amb el vinagre d’arròs i la sal en un bol a part. Un cop fet, posa aquesta barreja a l’arròs i barreja-ho bé.
- Com que l’arròs tarda força estona a refredar-se del tot, pots anar preparant els ingredients que vols posar al teu sushi: salmó, alvocat, pastanaga, maionesa, poma…
- Per fer el muntatge del sushi necessitaràs posar una fulla d’alga nori sobre una estoreta de bambú. Cobreix la làmina d’alga amb arròs deixant 1 cm a cada marge. Ha de ser una capa fina d’arròs.
- Un cop tinguis l’arròs col·locat, posa els ingredients que vulguis alineats al centre. No et passis molt, perquè sinó et serà complicat enrotllar el sushi.
- Ja només et quedarà enrotllar el sushi: com que tindràs l’estoreta de bambú a sota, fes-la girar i pressiona-la creant un rotlle de sushi ben compacte.
- Per tallar els makis, mulla un ganivet amb aigua i fes trossos d’1cm de gruix aproximadament.
Ja veuràs que el primer cop que facis sushi a casa no tot seran flors i violes. Però la realitat és que és ben fàcil i amb un mínim de pràctica ja podràs fer sempre més sushi casolà amb els ingredients que vulguis. I si són del Mercat, millor que millor! 😊