Les creps són d’aquells plats que segurament podràs fer amb el que tinguis a la nevera. Són senzilles i ràpides de fer, però alhora delicioses i aptes per fer al gust de cadascú!
És difícil trobar a algú a qui no li agradin les creps. I és que es poden fer de tants gustos com persones hi ha al món. Es poden fer dolces o salades. Saludables o un caprici pel paladar. Amb la massa ben gruixuda o primeta. Si tens un dia trist o mandrós, en el que no et ve de gust passar-te estona a la cuina ja veuràs que les creps són súper ràpides de fer. Amb pocs minuts podràs estar gaudint d’aquest plat originari de França.
Ingredients per la massa de creps (6 unitats)
- 2 ous
- Mig litre de llet
- 150 grams de farina
Pas a pas
- Bat els ous i afegeix-hi el mig litre de llet.
- Afegeix-hi també la farina fins que et quedi una massa homogènia
- Si vols fer creps dolces pots afegir-hi una cullerada de sucre o de pasta de dàtil.
- Si no tens una paella especial per creps, utilitza una paella ben plana.
- Posa-hi mantega i, quan ja estigui calenta, aboca-hi el líquid de la massa.
- Posa-hi només el líquid necessari per cobrir la paella, sinó la crep et quedarà més gruixuda. Quan vegis que la crep ja està feta d’una banda gira-la amb l’ajuda d’una espàtula.
- Aleshores ja la podràs farcir dels teus ingredients preferits: cacau, pernil i formatge, pollastre amb verdures… Imaginació al poder! Tingues en compte que és normal que la primera crep que fas un cop escalfes la paella no quedi tan bé com les altres. Amb la resta la paella ja haurà agafat la temperatura perfecte 😉
I a gaudir-ne!