Ingredients

  • 375g de nata
  • 125g de llet
  • 2 beines de vainilla
  • 5 rovells d’ou
  • 1 ou sencer
  • 150g de sucre

Pas a pas

  1. Infusionem 375g de nata i 125g de llet amb dos beines de vainilla. Les obrim per la meitat i amb un ganivet rasquem les llavors. Quan està apunt de bullir ho retirem del foc i ho colem.
  2. Llavors heu de batre 5 rovells d’ou, un ou sencer i 150g de sucre. Quan aconseguiu una mescla homogènia hi afegiu l’elaboració anterior.
  3. Ja podeu abocar la barreja en flameres. Penseu cobrir-les amb paper film o us hi podria entrar aigua del bany maria.
  4. Les flameres les posem en una safata fonda de forn. Hi posem aigua fins a una mica més de la meitat.
  5. Amb el forn ja preescalfat, coem a 120 graus durant uns 45 – 55 minuts.
  6. Un cop cuites, retirar de l’aigua i deixar refredar.

 

Autor de la recepta

Plat elaborat per Marc Reixach, cuiner del Restaurant München de Girona, a les demostracions culinàries al Mercat.