Ingredients
- 375g de nata
- 125g de llet
- 2 beines de vainilla
- 5 rovells d’ou
- 1 ou sencer
- 150g de sucre
Pas a pas
- Infusionem 375g de nata i 125g de llet amb dos beines de vainilla. Les obrim per la meitat i amb un ganivet rasquem les llavors. Quan està apunt de bullir ho retirem del foc i ho colem.
- Llavors heu de batre 5 rovells d’ou, un ou sencer i 150g de sucre. Quan aconseguiu una mescla homogènia hi afegiu l’elaboració anterior.
- Ja podeu abocar la barreja en flameres. Penseu cobrir-les amb paper film o us hi podria entrar aigua del bany maria.
- Les flameres les posem en una safata fonda de forn. Hi posem aigua fins a una mica més de la meitat.
- Amb el forn ja preescalfat, coem a 120 graus durant uns 45 – 55 minuts.
- Un cop cuites, retirar de l’aigua i deixar refredar.
Autor de la recepta
Plat elaborat per Marc Reixach, cuiner del Restaurant München de Girona, a les demostracions culinàries al Mercat.