Ingredients
- Cargols
- Polpa de tomata
- Oli
- Sal
- Pebre
- Aigua
Pas a pas
1. Emplenar la pica o un tupper gran amb aigua freda. Posar-hi els cargols. Fregar els cargols amb les mans per així netejar-los. Repetir aquest pas dues vegades més. Ara ja estaran nets. Escórrer els cargols. En una cassola posem una mica d’oli. Foc al màxim, i hi posem els cargols i els tapem.
2. Deixar que els cargols es coguin en les seves babes. Quan aquestes desapareixen és el moment de posar-hi aigua. No volem que els cargols bullin. Volem que facin xup-xup. Així que posarem poca aigua i de manera repetitiva a mesura que aquesta es va evaporant. Recordeu de posar ara el foc a baix-mig en un moment d’aquests on si ha d’afegir més aigua.
3. Mesclarem la polpa de tomata amb aigua, i ho afegirem a la cassola. Els cargols tardaran en estar cuits entre 1 hora o una hora i mitja. Depenent del foc… i del teu gust. Vés provant fins aconseguir la cocció desitjada. Has d’anar afegint aigua o aigua més tomata fins que el cargol estigui cuit. Afegeix sal i pebre, al gust. Bon profit.
Autor de la recepta
Plat elaborat per Marc Reixach, cuiner del Restaurant München de Girona, a les demostracions culinàries al Mercat.