A l’estiu la calor fa que de vegades no tinguem molts ànims per passar temps entre fogons. Per això venen de gust receptes ràpides i que ens refresquin, però sense haver de renunciar al menjar bé i bo. 

Una recepta com l’amanida que et proposem avui ve de gust no només perquè és senzilla de preparar i deliciosa, sinó perquè és molt versàtil. 

Si no t’agrada el salmó fumat o si preferiries algun altre tipus de formatge… Cap problema!  És tan senzill com afegir els ingredients que et vinguin més de gust. 

També és una recepta d’aprofitament ideal: aquella verdura que t’hagi quedat a la nevera o un formatge fresc al que li falten pocs dies per caducar, pots posar-ho a l’amanida.

Ingredients

  • Llenties
  • Salmó fumat
  • Alvocat
  • Formatge feta
  • Dàtils
  • Tomata
  • Taronja
  • Oli
  • Sal

Pas a pas

  • Primer de tot, prepara els ingredients que acompanyaran les llenties: talla el salmó fumat a tires, pela i talla un alvocat a quadradets, fes trossets de formatge feta i de les tomates i talla un grapat de dàtils a làmines. El dàtil donarà un toc dolç molt especial a l’amanida. 
  • Per altra banda, posa les llenties, ja cuites, en un bol. 
  • Per amanir-ho exprimeix el suc de mitja taronja i barreja-ho amb un raig d’oli generós i un polsim de sal. 
  • Ja només et quedarà barrejar-ho tot i a gaudir-ho! 

Bon profit!