Quan arriba el fred, res més reconfortant que una bona i deliciosa beguda calenta. Et portem 4 idees de begudes calentes perquè gaudeixis durant els mesos més freds de l’any.
1. Cappuccino de te matxa
Una recepta senzilla amb tocs orientals. Et proposem dues maneres de fer-la: una d’elles, la més senzilla, consisteix en posar una cullerada de te matxa en un got de llet i mesclar-ho bé. Aleshores posar-ho un minut al microones i ja ho tindrem llest.
Però si el que realment és volem l’efecte del cappuccino, aconseguint una bona quantitat d’espuma, pots o bé utilitzar una màquina especialitzada en fer espuma -avui en dia en venen a la gran majoria de botigues d’utensilis de cuina-, o muntar una miqueta la llet amb l’ajuda d’una batedora elèctrica. Així aconseguiràs un autèntic cappuccino de te matxa!
Si trobes la barreja una mica amarga, sempre pots afegir-t’hi algun edulcorant al gust.
2. Llet especiada
Escalfa’t una tassa de llet i posa-hi una mica de canyella, cardamom i anís. Escalfa-ho i deixa-ho infusionar uns minuts. En un no res tindràs una beguda ben reconfortant. A més, aquesta idea té possibilitats infinites: fes servir les espècies que més t’agradin, experimenta amb les proporcions… i, sobretot, gaudeix d’una bona beguda calenta!
3. Cafè amb gingebre
Fes-te un cafè i afegeix-hi una culleradeta de gingebre amb pols i una culleradeta de mel. Ideal pels coffee-lovers que busquin innovar!
4. Vi calent
El vi calent és un clàssic entre els clàssics. Una beguda que s’ha begut en molts punts d’Europa durant els mesos més freds. I Catalunya no n’és una excepció.
Avui et portem una recepta del fontcobertí Jaume Fàbrega. Posa el vi (2 litres) en una cassola i afegeix-hi un quart de litre de rom, 80 grams de sucre, la pela d’una taronja i ratlladura de nou moscada. Escalfa-ho poc a poc, a foc lent. I un cop llest ja es pot servir!