A l’estiu la calor fa que de vegades no tinguem molts ànims per passar temps entre fogons. Per això venen de gust receptes ràpides i que ens refresquin, però sense haver de renunciar al menjar bé i bo.
Una recepta com l’amanida que et proposem avui ve de gust no només perquè és senzilla de preparar i deliciosa, sinó perquè és molt versàtil.
Si no t’agrada el salmó fumat o si preferiries algun altre tipus de formatge… Cap problema! És tan senzill com afegir els ingredients que et vinguin més de gust.
També és una recepta d’aprofitament ideal: aquella verdura que t’hagi quedat a la nevera o un formatge fresc al que li falten pocs dies per caducar, pots posar-ho a l’amanida.
Ingredients
- Llenties
- Salmó fumat
- Alvocat
- Formatge feta
- Dàtils
- Tomata
- Taronja
- Oli
- Sal
Pas a pas
- Primer de tot, prepara els ingredients que acompanyaran les llenties: talla el salmó fumat a tires, pela i talla un alvocat a quadradets, fes trossets de formatge feta i de les tomates i talla un grapat de dàtils a làmines. El dàtil donarà un toc dolç molt especial a l’amanida.
- Per altra banda, posa les llenties, ja cuites, en un bol.
- Per amanir-ho exprimeix el suc de mitja taronja i barreja-ho amb un raig d’oli generós i un polsim de sal.
- Ja només et quedarà barrejar-ho tot i a gaudir-ho!
Bon profit!