Aquesta època de l’any ens porta una de les menges més nostrades del receptari català: els bunyols de vent. A tothom li ve al cap aquella massa tova i airosa, ensucrada i amb un deliciós toc d’anís.
Com qualsevol recepta amb tanta tradició hi ha infinitat de versions i cada persona li dona el seu toc especial. Nosaltres avui et portem la recepta de la cuinera Mireia Carbó. Una recepta senzilla i sense complicacions perquè els bunyols de vent et surtin bé a la primera.
Ingredients:
- 125 ml de llet
- 75 g de farina
- 60 g de mantega
- 3 ous petits
- Sal
- Anís
- Sucre
Procediment:
- Posar la llet amb la mantega en un cassó i una mica de sal.
- Quan la llet comenci a bullir i la mantega s’hagi fos, posar la farina de cop i remenar.
- Veuràs que tots els ingredients comencen a fer una bola. Serà el moment de retirar-ho del foc.
- Aleshores, ja fora del foc, has d’afegir-hi els ous un a un i anar-ho remenant perquè la massa absorbeixi tots els ous.
- En una olla amb oli abundant i molt calent hi hauràs d’anar posant els bunyols: una recomanació és fer-ho amb una màniga pastissera. Hauràs d’anar posant petites quantitats a l’oli roent i, quan ja s’hagin fet d’un costat, veuràs que es giren sols. Quan els vegis daurats ves-los retirant del foc i posa’ls en paper absorbent.
- Ruixa els bunyols amb una mica d’anís i arrebossa’ls amb sucre.
- Deixa’ls refredar i llestos per menjar!
T’animes a provar-los? Segur que no podràs menjar-ne només un, i és que són totalment irresistibles!