Ingredients per a 2 persones
- 300g de carn
- Una culleradeta de mostassa
- El suc d’un quart de llimona
- Oli d’oliva
- Tàperes picades
- 1 anxova picada
- Salsa Perrins
- Sal i pebre
- Julivert picat
- Tabasco
- Ceba tendra picada
- Un rovell d’ou
Pas a pas
1. 300g de carn. La congelem i la tallem a minidaus. La congelem per garantir la seguretat alimentària.
2. No esperem a que es descongeli per tallar-la; la tallem mentre està congelada; així ens serà més fàcil fer talls regulars. D’aquesta manera un cop tinguem l’steak fet, notarem en boca l’agradable textura dels tallets de carn. Si la piquem massa fina, quedarà com un paté. Però per gustos colors… Així que si preferim que l’steak sigui finíssim… ja sabeu. Prepareu el vostre menjar com més us agradi.
3. Posem gel en un bol metàl·lic o de vidre, i un altre bol igual sobre el gel. D’aquesta manera ens assegurem que l’steak no ens agafa temperatura mentre el fem.
4. En el bol afegim: una culleradeta de mostassa i el suc d’un quart de llimona. Amb unes varilles remenem i mentrestant afegim un raig d’oli. Quedarà com una salseta ben emulsionada.
5. Hi afegim la carn, remenem ara amb una cullera o una espàtula de plàstic, sense aixafar el menjar, amb moviments envolvents.
6. Afegim unes tàperes picades, 1 anxova picada, salsa Perrins, sal, pebre, julivert picat, tabasco, i ceba tendra picada. No cal posar-ho tot de cop… Aneu posant… Aneu remenant. Tasteu… I corregiu si fos necessari amb l’ingredient que creieu que us heu quedat curts. Quan creieu que està a punt, poseu-hi el rovell d’un ou. Mesclar un cop més i emplatar.
A mi m’agrada menjar-lo amb unes patates fregides. Patata agria. Pelada i tallada i deixar reposar en aigua mitja hora o 45 minuts. Assecar-les bé. Fregir-les amb dos coccions. Primer a uns 130 graus. Tenen que quedar cuites per dins i blanquetes per fora. Posar-les sobre paper de cuina. Llavors pujar el foc i daurar-les. A una temperatura d’uns 180 graus.
Bon profit !
Autor de la recepta
Plat elaborat per Marc Reixach, cuiner del Restaurant München de Girona, a les demostracions culinàries al Mercat.