Inici Història Les parades Els productes Activitats Receptes El bloc Novetats Contacte


Associació de Comerciants del
Mercat del Lleó


Premsa

Demostració culinària al Mercat del Lleó.

A partir del minut 07m 08s a 09m 23s.


Els mercats gironins oferiran música, art, sortejos i visites.


Salt, Girona, Olot, Palamós, Palafrugell i Sant Feliu de Guíxols participen en la campanya "Prop del teu cor".

El mercat de Salt va donar ahir el tret de sortida a la campanya "Els mercats, a prop del teu cor", que tindrà lloc fins al 31 de maig. Fruit d'aquesta iniciativa, que té el suport de la Xarxa de Mercats Sedentaris de Girona i la Diputació, els mercats municipals de Salt, Girona, Olot, Palamós, Palafrugell i Sant Feliu de Guíxols oferiran durant quinze dies als seus visitants art, música, demostracions culinàries, sessions de cuina, sortejos, tapes i visites.

Diari de Girona. Dimecres 16/05/2018------- [Llegir l'article sencer]


La Setmana dels Mercats arriba a la demarcació.


Sis mercats gironins participen per primer cop en aquesta iniciativa d’àmbit internacional.

Els mercats municipals de les comarques de Girona s’afegeixen aquest any per primera vegada a la Setmana Internacional dels Mercats, una iniciativa mundial que celebra la cinquena edició des d’avui (14 de maig) fins a finals de mes (31 de maig) i que tŕ com a objectius la promoció de l’alimentació responsable i oferir a persones de totes les edats l’oportunitat d’acostar-se als mercats i gaudir-ne. Sota el lema Els mercats, a prop del teu cor. Estima el teu mercat, estima el teu poble, un total de 4.000 mercats de 18 països d’arreu del món participen en la iniciativa oferint activitats durant aquests dies de maig.

El Punt - Avui. Dimecres 16/05/2018------- [Llegir l'article sencer]


El Mercat del Lleó a Master Chef Uruguay.

A partir del minut 34m 19s. fins el 43m 15s.


Entreguen les "Bicicletes contra l'exclusió social" al mercat del Lleó.

Han estat muntades per l'empresa d'inserció social Ecosol (Càritas) i s'han sortejat entre els clients.

El Mercat del Lleó de Girona i Ecosol van lliurar ahir al matí les Bicicletes contra l'exclusió social, una iniciativa pionera que ha permès donar a conèixer entre els clients la tasca de l'empresa d'inserció de Càritas aprofitant la campanya de Nadal. Així, durant tot el mes de desembre i fins a Reis, els clients del Mercat del Lleó van rebre per cada compra feta en els establiments associats una butlleta per participar en el sorteig. Amb totes les butlletes rebudes, l'Associació de Comerciants del Mercat va sortejar 100 bicicletes muntades per Ecosol, que van ser exposades durant tot el mes de desembre al mateix mercat.

Diari de Girona. Diumenge 14/01/2018------- [Llegir l'article sencer]


Avui s'emet el programa de "MasterChef" gravat a Girona.

Els participants hauran de reproduir un menú del Celler de Can Roca.

TVE emetrà aquesta nit el programa de "MasterChef Celebrity 2" que es va gravar a Girona, que és ni més ni menys que la final d'aquesta edició. L'equip del programa es va traslladar a la ciutat a finals de juliol per rodar al Mecat del Lleó amb el cuiner Jordi Cruz, membre del jurat, i l'alcaldessa, Marta Madrenas, que es van passejar entre les parades i van xerrar amb alguns dels venedors, malgrat que la visita va ser ràpida i discreta.
El Celler de Can Roca també tindrà protagonisme en el programa que s'emetrà aquest vespre. Els quatre finalistes -Saúl Craviotto, Patricia Montero, Sílvia Abril i José Corbacho- hauran de reproduir un menú del tres estrelles gironí en la seva espectacular cuina. Els dos finalistes que superin aquest repte podran accedir el duel final, en què hauran de convèncer el jurat i dos convidats especials: els cuiners Martín Berasategui i Quique Dacosta.

Diari de Girona. Dimarts 21/11/2017------- [Llegir l'article sencer]


El Mercat del Lleó reobre després d'una setmana d'obres al paviment.

Es va decidir fer la reparació a l'agost per minimitzar les possibles afectacions que pogués ocasionar· Les parts estaven malmeses per l'ús habitual i el pas de carretons de proveïment.
El Mercat del Lleó va tornar a obrir ahir les portes després que les instal·lacions tanquessin del 14 al 20 d'agost per les obres de reparació del paviment.
Segons va confirmar el president de l'Associació de comerciants del Mercat de Girona, Joan Gironel, la reparació s'havia de fer en un principi durant quatre dilluns, però finalment es va decidir fer-ho de cop i tancar una setmana. L'obra, supervisada pels serveis tècnics municipals, va consistir en la reparació amb resines de metacrilat de les parts malmeses pel desgast produït per l'ús habitual i el pas de carretons de proveïment de les parades. L'original es va instal·lar fa uns 15 anys sobre les antigues rajoles.

Diari de Girona. Dimarts 22/08/2017------- [Llegir l'article sencer]


El Mercat del Lleó llueix el nom a la façana.

Després de 75 anys d'història, el Mercat del Lleó de Girona llueix el seu nom a l'exterior de l'edifici. Fins ara, no hi havia cap reclam exterior, més enllà del monument amb la columna i el lleó, homenatge als defensors de Girona durant els setges a la ciutat que dona nom al popular mercat gironí.
Ahir, els operaris van instal·lar el primer rètol a la part inferior esquerra de la façana per la part de la plaça Salvador Espriu. Les lletres "Mercat del Lleó" són de color crema i amb l'estil "institucional" que utilitza el mercat per a la seva cartelleria. Les lletres s'han col·locat individualment i també contenen bombetes al seu interior perquè s'il·luminin als vespres i dies de poca llum (a la nit s'apagarien). Demà preveuen col·locar un segon rètol a la façana de la plaça Calvet i Rubalcaba.

Diari de Girona. Dimecres 02/08/2017------- [Llegir l'article sencer]


"Masterchef" grava al Mercat del Lleó.

El cuiner Jordi Cruz i un equip del programa de TVE van ser ahir a Girona per enregistrar imatges per a la nova temporada.
Ràpid i sigilós. Així va ser el cuiner català Jordi Cruz, un dels presentadors del programa de TVE Masterchef, mentre passejava ahir pel Mercat del Lleó acompanyat de l'alcaldessa de Girona, Marta Madrenas. El motiu de la seva visita gastronòmica a la ciutat va ser l'enregistrament d'un programa de la propera temporada de Masterchef. Les càmeres van enfocar les diferents parades del Mercat, encara que segons els treballadors del recinte, "han sigut molt ràpids, alguns de nosaltres ni ens hem adonat que en Jordi Cruz i l'alcaldessa eren aquí". Altres, més indiferents, van confessar que "ni sabia qui era, m'ho han dit després que passés per aquí". La seva presència va ser tota una sorpresa per als venedors: "Està clar que volien molta discreció, si no no haurien vingut un dilluns al matí, a més hi han estat pocs minuts, no més", va declarar una fruitera.

Masterchef grava al Mercat del Lleó

Imatge: Joan Gironell.

Diari de Girona. Dimecres 26/07/2017 [Llegir l'article sencer]

Les escoles venen els seus productes de l'hort al Mercat del Lleó.

Uns 450 nens de dotze escoles de Girona van vendre ahir els productes dels horts escolars dels seus centres al Mercat del Lleó. Van muntar la parada al costat dels pagesos i van fer activitats diverses, com una visita al mercat cobert o propostes preparades amb la col·laboració d'Enginyeria sense Fronteres. Des de fa 10 anys l'Ajuntament porta a terme un assessorament a les escoles de Girona per ajudar-los a tirar endavant el seu hort ecològic.

Diari de Girona. Dimecres 17/05/2017 [Llegir l'article sencer]

Així va viure el Mercat el sorteig de la Grossa.

La Grossa de Sant Jordi ha caigut al Mercat del Lleó. Ha estat un premi tan inesperat que Eva Pujol, responsable del quiosc que va vendre una de les butlletes guanyadores, està tan tranquila, com si hi hagués hagut un error. De moment no hi ha ni ampolles de cava ni cartells amb el número en vermell ni guanyadors explicant davant de càmera que taparan forats amb els 100.000 euros del premi. La protagonista absoluta del mercat despatxa com cada dia. "No m'ho esperava, la veritat!" comenta Pujol mentre ven un diari a un senyor provinent de la parada de peix del davant. Els paradistes es van acostant per torns fins al Quiosc del Mercat amb una mitja rialla per comentar la jugada la protagonista del dia. "Malauradament a mi no m'ha tocat", diu en Jordi de la Carnisseria Romagós amb un somriure d'orella a orella.

Diari de Girona. Divendres 28/04/2017 [Llegir l'article sencer]

Creuar el Marroc amb un 4L i sense GPS.

Els gironins Manel Alcalà i Xavi Guitart estan a punt per participar a l'UniRaid, un raid universitari en el que la solidaritat i la companyonia passen per davant de la velocitat.
Són joves, apassionats del motor, l´aventura i, sobretot, són solidaris. Per això s´han inscrit a l'UniRaid, una aventura humana per a estudiants amb esperit emprenedor d'entre 18 i 28 anys que tindrà lloc del 25 de febrer al 5 de març. És el "Dakar" universitari i la velocitat no és l'objectiu. No guanya el més ràpid a completar les set etapes previstes per creuar el Marroc de nord a sud, des de Tànger fins a Marràqueix i, entre els requisits, hi ha el de conduir un vehicle de més de 20 anys d'antiguitat i d'un màxim de 1.300 cc. L'objectiu és simple i gens fàcil: completar el recorregut sense GPS, utilitzant una simple brúixola o un llibre de ruta (roadbook) i entregar 30 kg de material solidari en diferents llogarets del desert. Tot plegat, esquivant els incomptables obstacles que es podran anar trobant pel camí, proves i reptes.

Diari de Girona. Dilluns 30/01/2017 [Llegir l'article sencer]

Campanya de fidelització del mercat del Lleó de Girona

El mercat del Lleó de Girona endega una campanya de promoció i fidelització que inclou premis de 300 euros en vals de compra i bosses de compra des d'avui mateix fins al 15 de gener. Els vals de compra se sortejaran entre els clients que hagin omplert un “passaport saludable” amb les compres fetes en aquestes dates. Per participar-hi, els clients hauran d'omplir el “passaport saludable” amb 30 segells de compra de qualsevol de les parades del mercat. Paral·lelament, vuit personalitats gironines (el cuiner Joan Roca, l'alcaldessa –Marta Madrenas–, el cardiòleg Ramon Brugada, el músic Josep Thió, el programador teatral Salvador Sunyer, l'escriptor Josep Maria Fonalleras, l'actriu Cristina Cervià i el director de Gicor –Tomàs Fajardo) protagonitzen la nova campanya publicitària de promoció del mercat del Lleó.

El Punt - Avui. Dijous 01/12/2016 [Llegir l'article sencer]

S'esgota en pocs minuts el número 1.714 de La Grossa de Cap d'any que es venia a Girona
El Quiosc del mercat de la plaça del Lleó de Girona ha venut els 80 bitllets i molts dels paradistes n'han comprat.


Un dels números més buscats de la Grossa de Cap d'any s'ha venut aquest matí a Girona i s'ha esgotat en pocs minuts. El Quiosc del mercat de la plaça del Lleó de Girona ha estat l'encarregat de vendre els 80 bitllets del 1.714, un dels números més desitjats cada any. L'efecte crida ha tingut la seva resposta i en pocs minuts s'han venut tots els bitllets.
La simbologia del número fa que sigui un dels més demandats. Per aquest motiu, Loteries de Catalunya ha hagut de fer un sorteig entre tots els punts venedors que l´havien demanat. Aquest número no es pot trobar ni a internet ni a cap terminal de venda i de fet s'ha portat en secret fins a l'últim minut. A les vuit del matí s'ha donat a conèixer, com ha avançat Rac1, el punt de venda.

Diari de Girona. Dimecres 30/11/2016 [Llegir l'article sencer]

Visca el Mercat del Lleó!

És molt lloable i exemplar la iniciativa d'una trentena de paradistes del mercat del Lleó de Girona de participar en una campanya de recollida d'aliments per portar-los al CDA (centre de distribució d'aliments). El més important d'aquesta campanya solidària és que es pugui aprofitar tot el menjar que en un moment donat pugui sobrar en un mercat municipal. Des del meu punt de vista, quan estem vivint una crisi brutal -alguns diuen que ja ha passat, però les conseqüències socials continuen essent desastroses- és vital que aquesta mena de campanyes cíviques es generalitzin arreu del pobles, viles i ciutats de Catalunya. És molt important que tots els aliments que no es puguin vendre, per diferents raons, però que siguin totalment comestibles arribin als més necessitats, ja que, malauradament, són molts. Aquesta iniciativa solidària gironina hauria de servir d'esperó perquè, no només els mercats municipals, sinó que els diferents supermercats i hipermercats, així com el conjunt de les administracions, tinguessin més en compte que, a dia d'avui, en l'any 2016, la pobresa alimentària a casa nostra és una xacra social terrible que es pot combatre satisfactòriament.

[Reportatge de la presentació de la campanya]

Diari de Girona. Diumenge 14/08/2016 Carta signada per Josep M. Loste i Romero. Portbou.

L'aposta pels productes de comarques gironines dels paradistes del Mercat del Lleó

La província de Girona té molts productes coneguts per la seva qualitat i reputació. Tenim, per exemple: la poma i la vedella de Girona, els vins, caves i oli de l'Empordà, les galetes de Santa Coloma de Farners i Camprodon, les anxoves de l'Escala, la gamba de Palamós, la mel de Crespià, els carquinyolis d'Olot, la ceba de Figueres, l'all de Banyoles, l'arròs de Pals, el formatge de la Cerdanya, els fesols de Santa Pau o els bunyols i la botifarra dolça de l'Empordà. Un ampli ventall de productes amb l'etiqueta Denominació d'Origen Protegida (DOP), d'Indicació Geogràfica Protegida (IGP) o la Marca de Garantia.
Però els mercats municipals intenten aprofitar i treure'n el màxim partit, d'aquests productes? S'utilitzen com a eina de potenciació de la província gironina? El Mercat del Lleó de Girona rep cada dia una gran quantitat de ciutadans que passegen pels nou passadissos plens de diferents colors i olors. Té 60 parades classificades pels seus productes en 13 categories: aviram i cacera, carn i xarcuteria, fleca, fruites i verdures, fruits secs i llaminadures, pasta fresca, peix i marisc, pesca salada, plats cuinats, productes de cooperativa, tes i cafès, vins i caves i, per últim, productes diversos.

Diari de Girona. Dimarts 26/07/2016 [Llegir l'article sencer]

Pla pilot al mercat del Lleó per aprofitar les sobres

Una trentena de paradistes participen en una campanya de recollida d'aliments per portar-los al CDA. El consistori busca una finalitat social i reduir residus.
L'Ajuntament de Girona ha posat en marxa un pla pilot al mercat del Lleó per reduir el malbaratament alimentari. Es tracta d'una iniciativa que té la col·laboració de 32 dels més de 70 paradistes del mercat i que consisteix que els dimarts i els dijous, durant tres setmanes, es recullen de les parades aquells excedents alimentaris que són aptes per al consum per al seu trasllat al centre de distribució d'aliments (CDA). “Són productes alimentaris que no es venen perquè tenen mal aspecte, però que són perfectament comestibles”, segons va explicar ahir el regidor de Sostenibilitat, Medi Ambient, Participació i Cooperació de l'Ajuntament de Girona, Eduard Berloso, en la presentació de la campanya. La iniciativa té un doble objectiu: d'una banda, facilitar l'accés als productes frescos a persones en situació de vulnerabilitat –en aquest cas, a les 1.600 famílies que acudeixen al centre de distribució d'aliments–, i, de l'altra, reduir la generació de residus orgànics al mercat. La sensibilització dels comerciants i dels consumidors pels aliments, la promoció de la generació d'ocupació a partir de la gestió de les sobres recollides i la reivindicació de la responsabilitat social corporativa del mercat són altres aspectes a ressaltar i uns valors que també es pretén promoure amb la campanya.

El Punt - Avui. Dimecres 20/07/2016 [Llegir l'article sencer]

Lluita per no desaprofitar els aliments del Mercat

Es recolliran els productes no òptims visualment i es portaran al Centre de Distribució d'Aliments perquè se'n pugui fer un bon ús.
Aprofitar el màxim els aliments del mercat evitant que acabin a la brossa és l'objectiu de l'Ajuntament de Girona, que ha posat en marxa una campanya amb la col·laboració dels paradistes del Mercat del Lleó per reduir el malbaratament dels seus productes. És un pla pilot que va començar fa uns dies i que durarà tres setmanes on s'aprofitaran aquells productes que no tenen un aspecte òptim visualment però que continuen estant comestibles.

Diari de Girona. Dimecres 20/07/2016 [Llegir l'article sencer]

Girona recollirà aliments frescos del Mercat del Lleó per a persones necessitades

L'objectiu de la iniciativa és reduir les minves i aprofitar-les amb finalitats socials.
L'Ajuntament de Girona ha engegat una campanya per reduir el malbaratament alimentari a la ciutat. Es tracta d'una iniciativa pilot a través de la qual, durant tres setmanes, els vigilants del Mercat del Lleó recolliran de les parades col·laboradores aliments aptes per al consum però no per a la venda i que sovint acaben anant a parar a les escombraries. Aquests aliments, que es coneixen com a minves, es portaran al Centre de Distribució d'Aliments (CDA), que els repartirà entre els seus usuaris, derivats per l'equip de serveis socials municipal. Després de la prova pilot, el consistori estudiarà si estén el projecte a altres sectors comercials de la ciutat. Actualment, hi participen 32 de les més de 70 parades del mercat.

Diari de Girona. Dimarts 19/07/2016 [Llegir l'article sencer]

Mercats turístics

Tertúlia al mercat del Lleó de Girona. Molts dels habituals es queixen que no hi hagi un bar amb bon cafè, bons entrepans... o que no tingui algun restaurant integrat a l'edifici (hi ha un espai secret del Mercat on podrien fer un restaurant amb vistes a una gegantina àliga franquista de San Juan). A vegades es troba a faltar poder prendre-hi un bon cafè per no fer la tertúlia a preu dret, cert! Però el mercat del Lleó és, de moment, un mercat molt bo per comprar-hi. Amb un producte magnífic.
Què passaria se s'apliqués el model barceloní de mercats, com ara la Boqueria de Barcelona que no dista massa de ser una zona temàtica més de Port Aventura, o el de Santa Caterina, que està al límit de deixar de ser un mercat per convertir-se també en un volt turístic? Els mercats han de ser, en primer lloc, de comerç de producte al servei dels veïns. Quan un mercat comença a pensar en clau turística, inicia el seu ocàs. Prefereixo que el Lleó continuï així. Si cal ja caminarem una mica perquè molt a prop hi ha llocs excel·lents per fer el cafè o per dinar.

Diari de Girona. Diumenge, 03/07/2016 [Llegir l'article sencer]

Botifarra de revetlla, coca de Sant Joan i cava al Mercat del Lleó

Una proposta original per començar la revetlla de Sant Joan.
A partir de les 11 del matí i fins el tancament del mercat, tots els clients que s'acostin a fer la compra en el mercat del Lleó podran degustar la botifarra de revetlla dels carnissers del Gremi de Carnissers i Xarcuters artesans de les comarques gironines que hi ha en el Mercat de Girona.

Diari de Girona. Dijous, 23/06/2016 [Llegir l'article sencer]

Restringeixen l'accés de vehicles a la plaça del Lleó

Es delimitarà la zona d'aparcament per incrementar la zona de pas dels vianants i l'espai per instal·lar les parades.
L'Ajuntament de Girona, d'acord amb les associacions de paradistes de la plaça de Calvet i Rubalcaba -la plaça del Lleó- portarà a terme, a partir del dilluns, l'ordenació de l'aparcament dels vehicles comercials de l'exterior del mercat. En concret, les associacions amb les quals s'ha negociat la iniciativa són l'Associació de Comerciants de la Plaça Mercat de Girona i l'Associació de Pagesos del Mercat del Lleó. El projecte vol resoldre l'excés d'aparcament a la zona, que ocasiona molèsties als vianants i als paradistes de l'exterior, i restringir-lo només a vehicles professionals de les persones autoritzades.

Diari de Girona. Dilluns, 18/04/2016 [Llegir l'article sencer]

Girona 10 es converteix en la festa petita de la ciutat amb desenes d´activitats

El Mercat del Lleó va tornar a obrir les portes perquè els paradistes oferessin tastets gastronòmics als visitants, des de pop a la gallega fins a sucs naturals, passant per croquetes, formatge i tota l'àmplia possibilitat d'alimentació que s'hi ofereix.

Diari de Girona. Diumenge 31/01/2016 [Llegir l'article sencer]

Tret de sortida del ‘Girona 10', amb més de 50 activitats

Tornen els tastos al mercat del Lleó, el ‘Vermut 10' i els concerts al carrer.
Entre aquestes activitats destaquen algunes que ja s'han convertit en un referent ineludible en el marc del Girona 10. Per exemple, els tastos gastronòmics al mercat del Lleó. Dissabte, a partir de les set de la tarda, les parades del mercat oferiran tastets amb els seus productes a un preu que anirà des de l'euro fins als cinc euros. Des de primera hora de la tarda fins ben entrada la matinada hi haurà concerts gratuïts davant el mercat.

El Punt Avui. Divendres 29/01/2016 [Llegir l'article sencer]

Pla pilot al Mercat del Lleó per entregar els aliments sobrants a finalitats socials

El Mercat del Lleó és el protagonista d'un pla pilot a la ciutat de Girona que té com a objectiu conscienciar i evitar el malbaratament dels aliments i ajudar a les persones que més ho necessiten. La iniciativa consisteix a recollir periòdicament els productes alimentaris que les diferents parades del mercat descarten (per exemple perquè tenen defectes i no s'han pogut vendre) per repartir-los entre les entitats socials de la ciutat i vagin a persones amb necessitats.

Diari de Girona. Dilluns 30/11/2015 [Llegir l'article sencer]

Girona destinarà els aliments sobrants del Mercat del Lleó a finalitats socials

L'Ajuntament de Girona amb la col·laboració dels comerciants del Mercat del Lleó i d'altres entitats socials com l'Associació de Naturalistes de Girona iniciarà un projecte pilot de recollida periòdica d'aliments sobrants de les parades del mercat amb l'objectiu d'aprofitar aquests aliments i destinar-los a finalitats socials.

Ara Girona. Dilluns 30/11/2015 [Llegir l'article sencer]

Gastar 500 euros en tres hores al Mercat

L'Associació de Comerciants del Mercat del Lleó va lliurar ahir el xec de 500 euros a Maria Teresa Ferrer Ribas, veïna de Sant Julià de Ramis, guanyadora del sorteig que s'ha celebrat entre els clients que hi han comprat en les últimes setmanes. Ferrer va tenir tres hores per gastar el premi en diferents establiments.

Diari de Girona. Dimecres 21/10/2015 [Llegir l'article sencer]

Una veïna de Sant Julià, premiada al mercat del Lleó

L'Associació de Comerciants del Mercat del Lleó va lliurar ahir el xec de 500 euros a la guanyadora del sorteig que s'ha fet entre els clients que hi han comprat en les darreres setmanes. La guanyadora, M. Teresa Ferrer Ribas, de Sant Julià de Ramis, va disposar de tres hores per gastar la quantitat del premi en diferents establiments del mercat de Lleó. Aquesta acció promocional que ha organitzat l'associació pretén dinamitzar el mercat i de passada “ajudar a omplir la nevera de cara a les Fires de Sant Narcís”.

El Punt Avui. Dimecres 21/10/2015 [Llegir l'article sencer]

Els cuiners més reconeguts passaran pel Mercat del Lleó

L'Aula Gastronòmica comptarà amb Fina Puigdevall, Quim Casellas i Víctor Trochi, entre altres.
L'Aula Gastronòmica del Mercat del Lleó va presentar ahir la programació de la temporada de tardor-hivern, que consistirà en un cicle de demostracions de cuina a càrrec de xefs gironins reconeguts amb estrelles Michelin i a la Guia Repsol. A l'acte de presentació es va fer una masterclass sobre la gamba vermella a càrrec del xef banyolí Pere Arpa (restaurant Ca l'Arpa, a Banyoles) i també hi va haver una trobada de bloguers gastronòmics.

Diari de Girona. Dilluns 12/10/2015 [Llegir l'article sencer]

Xec de regal de 500 euros al mercat del Lleó

El guanyador se'ls haurà de gastar en tres hores el dia 20 d'octubre.
El mercat del Lleó de Girona preveu sortejar un xec de regal de 500 euros entre els compradors dels comerços d'aquest històric espai de la capital gironina. Es tracta d'una campanya de fidelització amb què es pretén que més gironins s'acostumin a comprar entre els 58 marxants del mercat.
Està previst que la campanya es dugui a terme entre els mesos de setembre i octubre, i tots els compradors optaran al sorteig d'aquest xec de regal de 500 euros, que el guanyador haurà de gastar en tres hores el dia 20 d'octubre entre les parades que hi ha a l'espai. Els marxants volen dinamitzar d'aquesta manera la tornada de les vacances d'aquest espai, que utilitzen diàriament uns 1.200 ciutadans de mitjana.
Horari d'estiu
Durant el mes d'agost el mercat del Lleó estarà obert de dilluns a dissabte entre les set del matí i dos quarts de tres de la tarda, amb la previsió que al setembre es reprengui l'obertura a la tarda dels divendres. Els comerciants s'han programat per alternar les vacances per garantir que els clients sempre tinguin assegurada una bona varietat de productes durant el mes d'agost.

Punt Avui. Dimecres 29/07/2015 [Llegir l'article sencer]

Els comerciants del Mercat del Lleó sortegen 500 € per gastar en tres hores

L'Associació de Comerciants del Mercat del Lleó prepara una promoció de fidelització que durà a terme els propers mesos de setembre i octubre en què se sortejarà un xec de 500 € que el guanyador haurà de gastar en 3 hores durant el dia 20 d'octubre. Hi podran participar tots els usuaris del mercat que facin les seves compres durant el setembre i l'octubre. Amb aquesta acció l'Associació vol dinamitzar la tornada de les vacances i de passada ajudar a omplir la nevera de cares a les Fires de Sant Narcís.

Diari de Girona. Dimecres 29/07/2015 [Llegir l'article sencer]

"Molta gent encara no hi cau en què el divendres a la tarda el Mercat està obert"

Els comerciants manteten l'horari durant l'estiu amb l'esperança d'aconseguir un repunt a les vendes.
El Mercat Municipal del Lleó de Girona manté l'aposta per obrir els divendres a la tarda, fins i tot durant l'estiu. La iniciativa va començar al setembre de l'any passat. Ara enfila el primer aniversari amb l'objectiu de superar l'estiu, quan les vendes solen ser un pèl més fluixes, consolidant l'oferta de productes frescos en horari de tarda. El president dels comerciants del Mercat, Joan Gironell, confia a mantenir el ritme de vendes dels divendres a la tarda durant l'estiu per tal que repunti quan passin els mesos més calorosos i de vacances per molta gent.

Diari de Girona. Diumenge 12/07/2015 [Llegir l'article sencer]

El Mercat del Lleó: cultura, gastronomia i tradició

Endinsem-nos en aquest edifici de 70 anys d'història per conèixer alguns dels seus protagonistes.
Els carros de la compra van amunt i avall, arrossegats per conductors atrafegats que cerquen aquella verdura que els falta pel farcit del dinar. “El pollastre és de 4kg i mig”, respon el carnisser a una clienta, que es grata la barbeta i mou el cap verticalment en senyal d’afirmació. De taló de fons, el perfum salat del peix, la calidesa daurada del pa que acaba de sortir del forn i les notes greus i metàl•liques del ganivet tallant la carn fresca. El Mercat del Lleó és un bullici de colors, soroll i olors. Després de 70 anys, segueix essent el motor gastronòmic de la ciutat. En 1200 metres quadrats de superfície, els prop de 60 comerços treballen diàriament per tal de submistrar verdures, carn, peix i altres productes de la zona als ciutadans de Girona i rodalies.

Surt de casa. El digital de cultura de proximitat. 2 de març 2015 [Llegir l'article]

Girona celebra els setanta anys de “baixar a plaça”

Centenars de gironins s'apleguen al Mercat del Lle&ocute; per participar en els actes festius del 70è aniversari.
L'alcalde i els cuiners Joan Roca i Iolanda Bustos en van reivindicar l'activitat.

El Punt - Avui, diumenge 5 d'octubre 2014 [Llegir-ne més]

El mercat, motor gastronòmic de la ciutat

Carles Puigdemont, Joan Roca i Iolanda Bustos destaquen que l'equipament és el reflex de la gent i que fa civilització.
Per entendre com viu una ciutat només cal prendre el pols al seu mercat. Aquesta és la conclusió a la qual ahir van arribar els pregoners del 70è aniversari del Mercat del Lleó de Girona, els cuiners Joan Roca i Iolanda Bustos, així com l'alcalde Carles Puigdemont en el transcurs d'una jornada festiva on no hi va faltar música, tasts de productes i, és clar, una bufada d'espelmes del pastís.

Diari de Girona, diumenge 5 d'octubre 2014 [Llegir-ne més]

Foto de grup per celebrar els 70 anys del Mercat

Els comerciants del mercat de la plaça del Lleó es van fer ahir una fotografia conjunta a les escales de l'edifici per tal de commemorar el seu 70è aniversari.

Diari de Girona, dimecres l'1 d'octubre 2014 [Llegir-ne més]

Roca i Bustos faran el pregó al mercat del Lleó
Dissabte que ve durant tota la tarda es faran activitats per celebrar els 70 anys

Els cuiners Joan Roca i Iolanda Bustos seran els encarregats dissabte que ve de fer el pregó de la festa del setantè aniversari del mercat del Lleó de Girona. Els actes començaran a quarts de sis de la tarda amb una cercavila que anirà des de la Rambla fins al mercat.

El Punt Avui, dimecres l'1 d'octubre 2014 [Llegir-ne més]

Setanta anys del mercat del Lleó
Batallons forçats van aixecar l'edifici als anys quaranta i es va estrenar el novembre del 1944 Actualment hi ha 56 parades que ofereixen productes frescos

El popular i gironí mercat del Lleó està d'aniversari. El 3 de novembre de l'any 1944, les autoritats de l'època inauguraven el mercat municipal d'abastaments de Girona, un fet que suposa que durant aquest estiu i fins a l'octubre els marxants estan celebrant els 70 anys d'història d'aquest centre de distribució de productes frescos de la capital gironina.

El Punt Avui, dissabte 16 d'agost 2014 [Llegir-ne més]

El Mercat del Lleó comença la celebració del seu 70è aniversari

Les primeres activitats seran una campanya amb vals de compra i el sorteig d'un sopar.
El Mercat del Lleó de Girona celebra enguany el seu 70è aniversari i, per aquest motiu, l'Associació de comerciants de l'espai ha organitzat una sèrie d'actes per celebrar-ho. Així, durant els mesos de juliol i agost, farà una campanya entre els clients amb premis de "Rasca i guanya", per aconseguir vals de compra. A més a més, es sortejarà un sopar per a dues persones al Celler de Can Roca.
Durant aquests dos mesos d'estiu, amb les compres al Mercat del Lleó també es podran obtenir vals de tast per a la festa d'aniversari de l'espai. Una altra activitat que s'organitza és un concurs de fotografies a la xarxa social Instagram..

Diari de Girona, dimecres 2 de juliol 2014 [Llegir-ne més]

Refaran el terra del mercat del Lleó de Girona

L'execució del canvi es vol fer de manera urgent. Al sector de les peixateries serà blau i a la resta, marró.
Aquesta millora del mercat del Lleó arribarà l'any que es compleixen els 70 anys d'història d'aquest mercat tan popular de Girona. Els marxants tenen previst fer diverses activitats de celebració, però Gironell té clar que l'objectiu “serà agrair la confiança dels clients que vénen a comprar habitualment al mercat amb la possibilitat que puguin guanyar algun premi”.

El Punt-Avui, dilluns 10 de febrer 2014 [Llegir-ne més]

Arrenca el projecte FruitaVerdura 3.0 al mercat del Lleó de Girona

El Mercat del Lleó de Girona va ser ahir l'escenari de la primera jornada del projecte FruitaVerdura 3.0, que vol fomentar els hàbits d'alimentació saludable als més petits a través de codis QR.

Diari de Girona, dimecres 9 d'octubre 2013 [Llegir-ne més]

Ensenyen a menjar saludablement usant les noves tecnologies

Un total de 175 alumnes de segon de primària de les escoles públiques Joan Bruguera, Domeny i El Bosc de la Pabordia participen aquests dies en el projecte +fruitaverdura 3.0.

Punt Avui, dimecres 9 d'octubre 2013 [Llegir-ne més]

Dionís beneeix amb prosa i vi l'acte "Espriu al mercat"

La proposta de l'associació Amics de la Unesco de Girona, en col·laboració amb el mercat del Lleó, s'emmarca en els actes del centenari de l'escriptor. Té caràcter mensual i durarà un any.

Punt Avui, dijous 11 de juliol 2013 [Llegir-ne més]

Descobrir la Costa Brava amb vambes

Periodistes nord-americans i britànics de prestigiosos mitjans han conegut aquests dies les comarques gironines tot corrent.

Diari de Girona, diumenge 2 de juny 2013 [Llegir-ne més]

Presència de "Nits de Flors i Sabors" a la premsa

Recull d'articles que destaquen l'activitat del Mercat del Lleó durant "Temps de Flors" 2013.

[Llegir-ne més]

Noves compactadores al mercat del Lleó, a Girona

El govern municipal va instal·lar ahir les noves compactadores de residus del mercat del Lleó de Girona.

El Punt Avui, dimarts 12 de febrer 2013 [Llegir-ne més]

Polèmica per la ubicació dels nous compactadors d'escombraries del Mercat

Els recipients es van posar a l'inrevés, i davant la indignació dels comerciants, es van girar a correcuita.

Diari de Girona, dimarts 12 de febrer 2013 [Llegir-ne més]

El mercat del Lleó de Girona

En una època d’informacions i esdeveniments molt negatius, m’ha sorprès, m’ha sobtat positivament la següent notícia : el mercat del Lleó de Girona es declara a favor de la Independència de Catalunya i de la creació de l’Estat propi.

Bloc de Josep Maria Loste, diumenge 10 de febrer 2013 [Llegir-ne més]

Girona posa en marxa les converses per regular les parades de fora del Mercat

Les negociacions inclouran els cotxes que poden aparcar a la plaça, si es pot vendre roba o si els jubilats poden tenir-hi també una parada.

Diari de Girona, diumenge 10 de febrer 2013 [Llegir-ne més]

El Mercat del Lleó acomiada l'estiu amb una festa amb 17.000 tapes i mojitos

La jornada matinal va rebre una allau de visites, sent possiblement el dissabte amb més vendes de l'any. Tapes i mojitos a preu reduït i música en directe van servir al Mercat del Lleó de Girona per atraure clients de tota la vida, nous visitants i turistes en una jornada festiva que volia acomidar l'estiu.

Diari de Girona, diumenge 30 de setembre 2012 [Llegir-ne més]

El Mercat celebra una festa de comiat de l'estiu amb activitats fins a la mitjanit

El 29 de setembre hi haurà parades d'artesans, concurs de dibuix, música en viu, mojitos i tapes.
El mercat municipal del Lleó de Girona prepara una nova festa d'alta volada. Per acomiadar l'estiu, l'Associaci´ de Comerciants del Mercat ha preparat una festa, pel 29 de setembre, que s'allargarà fins a mitjanit sota el nom d'"El darrer ball d'estiu". La idea és molt clara: un munt d'activitats per donar vida al mercat i donar-lo a conèixer.

Diari de Girona, dimarts 18 de setembre 2012 [Llegir-ne més]

Mousse de xocolata. Carles Puigdemont, alcalde de Girona

L'alcalde de Girona prepara un exquisit postre a l'Aula Gastronòmica del Mercat del Lleó.www.gironagastronomica.cat

Girona gastronòmica, número 1, agost 2012 [Pàgina 18]---[Pàgina 19]

Instal·len una màquina de venda d'oli de Siurana al mercat del Lleó de Girona

La Societat Agrícola Siurana ha fet inventar una expenedora per vendre l'oli en garrafes de dos litres. és una prova pilot, però es vol estendre a tot el país.

El Punt Avui, dimecres 11 de juliol 2012 [Llegir-ne més]

Tapes, entrepans "marranus" i una desfilada al Mercat del Lleó.

El Mercat del Lleó no va parar durant el dia d'ahir. Va plegar de la seva jornada habitual una hora més tard del previst a causa del degoteig constant i abundant de gent que aprofitava per acostar-se a les parades després d'una passejada per les flors. Al vespre i nit van oferir un assortit inacabable de tapes, entrepans "marranus" i altres gustosos aliments, amb desfilada de models inclosa.

Diari de Girona, diumenge 20 de maig 2012 [Llegir-ne més]

Nocturnitat i alegria floral i comercial .

Feia manta goig passejar ahir pel Barri Vell de Girona i la part de l'Eixample més propera al rovell de l'ou. La gent hi era en gran nombre, però sense aglomeracions insuportables, i hi transitava feliç, alegre i desvetllada. Al matí, el Mercat del Lleó ja havia registrat un augment inesperat de visitants, i a la tarda, dins el mateix mercat, una quinzena de paradistes oferien el millor del seu gènere en forma de tastets a preus molt assequibles. Posteriorment, es va celebrar una desfilada de models, en què els botiguers del voltant del mercat hi van mostrar el bo i millor del seu negoci. Èxit de públic.

El Punt Avui, diumenge 20 de maig 2012 [Llegir-ne més]

Docència. El Mercat del Lleó s'ofereix per promoure els hàbits saludables.

Durant la presentació de la campanya de prevenció contra el càncer de còlon, el president de l'Associació de Comerciants del Mercat del Lleó, Josep Campmajó, va proposar a la diputada d'Acció Social de la Diputació, Imma Colom, la possibilitat de tirar endavant una estratègia de coneixement per promoure els hàbits saludables a través dels aliments al propi mercat de forma permenent. Colom va acceptar amb el compromís d'estudiar la proposta.

Diari de Girona, dimecres 28 de març 2012 [Llegir-ne més]

Girona buscarà consens ara en el mercat del Lleó.

L'equip de govern de Girona atribueix a “un error” la circular que van rebre els marxants de fora del mercat del Lleó, en què s'explicaven les noves condicions per poder parar a l'exterior.

El Punt Avui, dimecres 14 de març 2012 [Llegir-ne més]

L´esperit del Girona 10 reviu amb tastets i degustacions entre la Rambla i el Mercat.

Els diferents actes organitzats per l'Associació d'Hostaleria i els comerciants del Lleó permeten recaptar uns 2.000 euros. La mostra "Rambleja fins el Lleó i Tasta" de Girona va arribar ahir a la seva tercera edició amb un munt de degustacions tant a la Rambla com al Mercat i va aconseguir recaptar més de 2.000 euros per a la Fundació Oncolliga. A banda de tastets de diferents plats i begudes com vi, cava i cerveses de les comarques gironines, també es van fer tallers i un concurs de menjar xuixos.

Diari de Girona, diumenge 11 de març 2012 [Llegir-ne més]

Més de dos mil tastets al Rambleja i Tasta de Girona.

La calçotada i el concurs de menjar xuixos són les activitats de més èxit. Forma part de la setmana gastronòmica.

El Punt Avui, diumenge 11 de març 2012 [Llegir-ne més]

Regularitzar les parades exteriors beneficiarà l´economia del territori.

L'Ajuntament de Girona va entregar dissabte, a les parades exteriors del Mercat del Lleó, una circular informativa per demanar-los la documentació pertinent que demostri que són productors propis. Es tracta d'un pas previ a la presa de les decisions que regularan una de les zones més importants de venda de productes del territori.

Diari de Girona, dimecres 7 de març 2012 [Llegir-ne més]

L´Ajuntament intervé per reordenar les parades a l´exterior del Mercat del Lleó.

Una bona part podrien desaparèixer pels estrictes requisits que se'ls exigirà a partir d'ara.

Diari de Girona, dilluns 5 de març 2012 [Llegir-ne més]

Endureixen els requisits per parar fora el mercat del Lleó.

L'Ajuntament de Girona fa una circular que obliga els venedors a acreditar producció pròpia i complir amb tota l'activitat fiscal. Es vol concentrar els pagesos entre l'arbre i el monument.

El Punt Avui, diumenge 4 de març 2012 [Llegir-ne més]

Facebook Twitter YouTube Picasa

Bloc del Mercat

GironaIN
© Mercat del Lleó Imatges ©: Assumpció Parés/Fèlix Xunclà Disseny web