Inici Història Les parades Els productes Activitats Receptes El bloc Novetats Contacte


Associació de Comerciants del
Mercat del Lleó


24/12/2015 - El Tió al Mercat del Lleó

16/12/2015 - Aula Gastronòmica amb Fina Puigdevall

Nadal 2015 - Tió al Mercat del Lleó

05/12/2015 - El Gerunda Futbol Club al Mercat

Nadal 2015 - Nadal al Mercat del Lleó

Nadal 2015 - El Mercat et regala les compres!

12/12/2015 - Arribada de l'oli nou de l'Empordà

26/11/2015 - Taller de cuina amb el xef Nir Zook

23/11/2015 - Aula Gastronòmica amb Albert Sastregener

13/11/2015 - "Esmorzar científic"

09/11/2015 - Aula Gastronòmica amb David Heras

30/10/2015 - Aula Gastronòmica amb Víctor Trochi

23/10/2015 - Aula Gastronòmica amb Quim Caselles

20/10/2015 - Lliurament premi "T'atreveixes a gastar 500€ en 3 hores?"

10/10/2015 - Marató de donacions de sang

10/10/2015 - 1a Trobada de bloggers gastronòmics

10/10/2015 - Inauguració Aula Gastronòmica

"Els Fogons del Lleó"

06/06/2015 - El Mercat amb el Girona FC

09/05/2015 - "Nit de Flors i Sabors al mercat"

25/04/2015 - "Plat de la mediació"

23/04/2015 - Sant Jordi

11/04/2015 - Presentació revista "Girones"

11/04/2015 - Signatura de llibres

14/02/2015 - Carnestoltes al Mercat del Lleó

24/01/2015 - Girona10 al Mercat del Lleó


Activitats 2015

[Activitats 2014]----[Activitats 2013]----[Activitats 2012]

Dijous 24 de desembre 2015
El Tió al Mercat del Lleó

Durant el matí, la mainada que ha vingut al Mercat ha tingut la oportunitat de fer cagar el gran Tió instal·lat davant l'entrada principal del mercat, a la plaça Salvador Espriu.

El Tió al Mercat del Lleó

El Tió al Mercat del Lleó

El Tió al Mercat del Lleó

El Tió al Mercat del Lleó

El Tió al Mercat del Lleó

El Tió al Mercat del Lleó

El Tió al Mercat del Lleó

El Tió al Mercat del Lleó


Dimecres 16 de desembre 2015
Aula gastronòmica del Mercat del Lleó

Masterclass de Fina Puigdevall del restaurant Les Cols d'Olot, distingit amb dues estrelles Michelin i dos sols per la Guia Repsol.
Ens va preparar una terrina de verdures i un massapà de Càdis.

Masterclass de Fina Puigdevall del restaurant Les Cols d'Olot

Masterclass de Fina Puigdevall del restaurant Les Cols d'Olot

Masterclass de Fina Puigdevall del restaurant Les Cols d'Olot

Masterclass de Fina Puigdevall del restaurant Les Cols d'Olot

Masterclass de Fina Puigdevall del restaurant Les Cols d'Olot

Masterclass de Fina Puigdevall del restaurant Les Cols d'Olot

Masterclass de Fina Puigdevall del restaurant Les Cols d'Olot

Masterclass de Fina Puigdevall del restaurant Les Cols d'Olot

Masterclass de Fina Puigdevall del restaurant Les Cols d'Olot

Masterclass de Fina Puigdevall del restaurant Les Cols d'Olot


Vine a fer cagar el Tió del Mercat del Lleó!

Vine a fer cagar el Tió del Mercat del Lleó


El dijous 24 de desembre 2015, al matí, de 10:30h a 13:30h. Activitat adreçada a nens i nenes fins a 8 anys.

[Reportatge fotogràfic]


Dissabte 5 de desembre 2015
El Gerunda Futbol Club al Mercat del Lleó

Aquest matí ens ha visitat l'equip infantil de futbol femení "Gerunda Futbol Club", amb nenes a partir de cinc anys, per fomentar l'esport entre el més petits.

El Gerunda Futbol Club al Mercat del Lleó

El Gerunda Futbol Club al Mercat del Lleó

El Gerunda Futbol Club al Mercat del Lleó

El Gerunda Futbol Club al Mercat del Lleó

El Gerunda Futbol Club al Mercat del Lleó

El Gerunda Futbol Club al Mercat del Lleó


Nadal al Mercat del Lleó.
Ja tenim la decoració nadalenca instal·lada al Mercat del Lleó. I els tions menjant, un a cada porta.

Nadal al Mercat del Lleó

[Reportatge fotogràfic]


Campanya de promoció "El Mercat del Lleó et regala les compres de Nadal"

El Mercat del Lleó et regala les compres de Nadal

BASES DE PARTICIPACIÓ

1. Finalitat de la campanya. Sorteig de vals de compra entre els clients.

2. Durada. Les paperetes es lliuraran durant tot el mes de desembre de 2015 i fins al migdia del dia 5 de gener de 2016.

3. Valor dels premis. En total, 900 € en vals de compra.

4. Calendari dels sortejos. Es faran tres sortejos. Un la vigília de Nadal (24 desembre 2015), un altre la vigília de Cap d'Any (31 desembre 2015) i el darrer la vigília de Reis (5 gener 2016). A cada sorteig es donarà un premi consistent en 300 € en vals per a comprar en el Mercat del Lleó.


5. Paperetes de participació. Es repartiran paperetes entre les parades perquè els comerciants les lliurin als seus clients.
NOMÉS UNA PAPERETA PER CLIENT I DIA, amb independència del valor de la compra. El client haurà d'omplir-la, anotant-hi el seu nom, un telèfon o adreça electrònica (aquestes dades són necessàries per a poder identificar-lo i localitzar-lo en el cas de que la papereta resultés guanyadora), i dipositar-la a l'urna que hi ha a l'entrada del Mercat (accés des de la Plaça de Salvador Espriu).
IMPORTANT! PER EVITAR FRAUS I ABUSOS, CAL QUE AL DORS DE LES BUTLLETES HI HAGI EL SEGELL DE LA PARADA (O EL VENEDOR S'HI IDENTIFIQUI AMB LA SIGNATURA I EL NÚMERO DE PARADA). COMPROVEU-HO!.

6. Règim dels sortejos. Els sortejos se celebraran cap al migdia, abans de tancar el Mercat. S'extraurà públicament i per algú aliè al Mercat del Lleó una papereta. Si les dades anotades a la papereta fossin il·legibles o insuficients, no estigués segellada per la parada que l'ha lliurada o la persona guanyadora no tingués dret al premi d'acord amb les limitacions que preveuen les presents bases, serà considerada nul·la i es repetirà el sorteig tot seguit.

7. Acumulació de paperetes. Les paperetes romandran dins de l'urna i participaran en els successius sortejos mentre no hagin sortit premiades. Pel cas de que l'urna s'ompli, l'associació de comerciants es reserva el dret de buidar-la després d'algun dels sortejos i continuar la campanya amb les paperetes que s'hi dipositin a partir d'aquell moment.

8. Limitacions de participació.
a) No poden participar en els sortejos objecte de la present promoció els concessionaris i treballadors del Mercat del Lleó, els seus cònjuges (o parelles afectives) o els seus parents de primer grau (pares i fills).
b) Una mateixa persona només pot optar a un premi.

9. Vals de compra. L'import del premi es fraccionarà en vals de compra de cinc euros. Aquests vals seran vàlids per a comprar o consumir a qualsevol parada o al bar del Mercat. NO DONEN DRET A CANVI. Els comerciants els hauran d'acceptar i lliurar als membres de la Junta de l'associació, que periòdicament els en reemborsarà l'import. La data de caducitat s'indicarà en el propi val.

10. Modificació de les bases. L'Associació de Comerciants de la Plaça del Mercat del Lleó es reserva el dret de modificar i interpretar les presents bases pel cas de que l'evolució i circumstàncies de la promoció ho fessin aconsellable, respectant els drets dels clients participants.

Girona, 23/11/2015
La Junta Directiva de l’Associació de Comerciants
de la Plaça del Mercat de Girona.

[Guanyador de sorteig del dia 24] - Sr. Salvador Carrera

[Guanyadora del sorteig del dia 31] - Sra. Carme Bosch


Arriba l'oli nou de l'Empordà!

Arriba l'oli nou de l'Empordà

El dissabte 12 de desembre, de 10h a 14h, a l'exterior del Mercat del Lleó (al costat del monument).
A les 11h, activitat de tast de l'oli nou a l'Aula Gastronòmica del Mercat del Lleó

Del 12 al 31 de desembre trobaràs l'oli de l'Empordà als restaurants de Girona Bons Fogons: Cal Ros, Duc de l'Obac, Celler de Can Roca, La Banyeta, La Riera de Sant Martí Vell, Massana, Egg Gastronomia, Occi.

Arriba l'oli nou de l'Empordà


Dilluns 23 de novembre 2015
Taller de cuina amb el xef Nir Zook

El dijous 26 de novembre 2015 va visitar l'Aula Gastronòmica del Mercat del Lleó el xef israelià Nir Zook, on va oferir un taller de cuina israelí, elaborada amb productes quilòmetre zero, del mercat.
Zook és xef i propietari del restaurant "Cordelia Plaza", obert el 1999 a Jaffa, i també d'un complex gastronòmic en el que s'inclouen llocs molt conegut de la nit de Tel Aviv, com el resto-bar "Jaffa", i els bistrots "The Whisky Club", "The Garden", i "Maklobar". També ha estat presentador de diversos programes de televisió especialitzats en rutes gastronòmiques. A més, ha publicat llibres de cuina, té una columna permanent dedicada a la gastronomia a YNET, i també el "Nir Zook Magazine", una revista culinària amb més de 30.000 subscriptors.

Taller de cuina amb el xef Nir Zook

Taller de cuina amb el xef Nir Zook

Taller de cuina amb el xef Nir Zook

Taller de cuina amb el xef Nir Zook

Taller de cuina amb el xef Nir Zook

Taller de cuina amb el xef Nir Zook

Taller de cuina amb el xef Nir Zook

Taller de cuina amb el xef Nir Zook

[Galeries d'imatges]


Dilluns 23 de novembre 2015
Aula gastronòmica del Mercat del Lleó

Masterclass del xef Albert Sastregener del restaurant Bo.Tic, de Corçà, distingit amb una estrella Michelin i recomanat per la Guia Repsol.
Ens va preparar, entre altres plats, un tàrtar de tonyina amb remolatxa i formatge feta, i un excabetx de musclos i escopinyes.

Masterclass d'Albert Sastregener, xef del restaurant Bo.Tic, de Corçà

Masterclass d'Albert Sastregener, xef del restaurant Bo.Tic, de Corçà

Masterclass d'Albert Sastregener, xef del restaurant Bo.Tic, de Corçà

Masterclass d'Albert Sastregener, xef del restaurant Bo.Tic, de Corçà

Masterclass d'Albert Sastregener, xef del restaurant Bo.Tic, de Corçà

Masterclass d'Albert Sastregener, xef del restaurant Bo.Tic, de Corçà

Masterclass d'Albert Sastregener, xef del restaurant Bo.Tic, de Corçà

Masterclass d'Albert Sastregener, xef del restaurant Bo.Tic, de Corçà

Masterclass d'Albert Sastregener, xef del restaurant Bo.Tic, de Corçà

Masterclass d'Albert Sastregener, xef del restaurant Bo.Tic, de Corçà


Dilluns 23 de novembre 2015
"Esmorzar científic" a l'Aula gastronòmica del Mercat del Lleó

Activitat que s'emmarca dins de la 20a Setmana de la Ciència, tot i que s'ofereix també durant tot el curs. Aquesta activitat es presenta des de l'Associació PLAT (Programa Lúdic d'Aprenentatge Tècnic).

Esmorzar científic

Esmorzar científic

Esmorzar científic

Esmorzar científic

Esmorzar científic

Esmorzar científic

Esmorzar científic

Esmorzar científic

Esmorzar científic

Esmorzar científic


Dilluns 09 de novembre 2015
Aula gastronòmica del Mercat del Lleó

Masterclass del xef David Heras del restaurant Delicius, de Caldes de Malavella, acompanyat per Jordi Àvila, periodista gastronòmic.
Ens va cuinar verdures escaldades, mongetes amb bolets, terrina de cua de bou rostida amb guarnició de carbassa, i fetge d'ànec escabetxat, amb taronges i all tendre.

Masterclass de David Heras, xef del restaurant Delicius, de Caldes de Malavella

Masterclass de David Heras, xef del restaurant Delicius, de Caldes de Malavella

Masterclass de David Heras, xef del restaurant Delicius, de Caldes de Malavella

Masterclass de David Heras, xef del restaurant Delicius, de Caldes de Malavella

Masterclass de David Heras, xef del restaurant Delicius, de Caldes de Malavella

Masterclass de David Heras, xef del restaurant Delicius, de Caldes de Malavella

Masterclass de David Heras, xef del restaurant Delicius, de Caldes de Malavella

Masterclass de David Heras, xef del restaurant Delicius, de Caldes de Malavella


Divendres 30 d'octubre 2015
Aula gastronòmica del Mercat del Lleó

Masterclass de Víctor Trochi, xef del restaurant Les Magnòlies d'Arbúcies, 1 estrella Michelin.
Ens va cuinar plats amb carbasses, bolets, botifarra negra... i molta imaginació.

Masterclass de Víctor Trochi, xef del restaurant Les Magnòlies d'Arbúcies

Masterclass de Víctor Trochi, xef del restaurant Les Magnòlies d'Arbúcies

Masterclass de Víctor Trochi, xef del restaurant Les Magnòlies d'Arbúcies

Masterclass de Víctor Trochi, xef del restaurant Les Magnòlies d'Arbúcies

Masterclass de Víctor Trochi, xef del restaurant Les Magnòlies d'Arbúcies

Masterclass de Víctor Trochi, xef del restaurant Les Magnòlies d'Arbúcies


Divendres 23 d'octubre 2015
Aula gastronòmica del Mercat del Lleó

Masterclass de Quim Caselles, xef del restaurant Casamar de Llafranc, 1 estrella Michelin, amb el seu ajudant, Ferran Pujades.
Ens va cuinar 5 plats i tots els assistents els varen poder tastar.
- Roca de foie-gras mi-cuit amb gelat de violeta
- Cebiche "Express" de Sorell de Palamós amb cilantre i cítrics
- Salmó fumat amb remolatxa, iogurt i advocat
- Navalles al natural, amb cruixent de romesco i emulsió d'algues
- Recordant la poma al forn.

Masterclass de Quim Caselles, xef del restaurant Casamar de Llafranc

Masterclass de Quim Caselles, xef del restaurant Casamar de Llafranc

Masterclass de Quim Caselles, xef del restaurant Casamar de Llafranc

Masterclass de Quim Caselles, xef del restaurant Casamar de Llafranc

Masterclass de Quim Caselles, xef del restaurant Casamar de Llafranc

Masterclass de Quim Caselles, xef del restaurant Casamar de Llafranc

Imatges gentilesa de Pilar Criado

Dissabte 20 d'octubre 2015
Lliurament premi "T'atreveixes a gastar 500 euros en tres hores?".

Premi consistent en comprar a les parades del Mercat, per aquest valor, durant el temps establert. El premi va correspondre en sorteig entre els clients que hi han comprat en les últimes setmanes, a Maria Teresa Ferrer Ribas, de Sant Julià de Ramis.

Lliurament premi T'atreveixes a gastar 500 euros en tres hores?

Lliurament premi T'atreveixes a gastar 500 euros en tres hores?

Lliurament premi T'atreveixes a gastar 500 euros en tres hores?

Lliurament premi T'atreveixes a gastar 500 euros en tres hores?

[Galeries d'imatges]


Dissabte 10 d'octubre 2015
Marató de donacions de sang.

El Mercat del Lleó va regala una panera de producte i el Banc de sang la va sorteja entre els donants que varen participar a la marató de donacions de sang a la Casa de Cultura.

Marató de donacions de sang

Marató de donacions de sang

Imatges: Banc de Sang


Dissabte 10 d'octubre 2015
1a. Trobada de bloggers gastronòmics a Girona.

Convidats per Firatast i el Mercat del LLeó, el desenvolupament de la jornada es va poder seguir a les xarxes socials i alguns dels bloggers assistents han fet la crónica als seus blogs.

1a. Trobada de bloggers gastronòmics a Girona

Publicacions:
The Sugar Palace Blog
ROBA BRUTA fem cuinetes
La cocina de una bancaria estresada
Retalls de cuina
Les receptes que m'agraden


Dissabte 10 d'octubre 2015
Aula Gastronòmica del Mercat del Lleó

L'Aula Gastronòmica del Mercat del Lleó va presentar el dissabte 10 d'octubre 2015 la programació de la temporada de tardor-hivern, que consistirà en un cicle de demostracions de cuina a càrrec de xefs gironins reconeguts amb estrelles Michelin i a la Guia Repsol.
A l'acte de presentació es va fer una masterclass sobre la gamba vermella a càrrec del xef banyolí Pere Arpa (restaurant Ca l'Arpa, a Banyoles) i també hi va haver una trobada de bloguers gastronòmics.
Va cuinar tres plats:
- Tartar de gamba amb tomaquets confitats, gelatines de tomata i plancton marí
- Peus de porc amb gambes i ceps confitats
- Ravioli d'albergínia blanca farcit de gambes i ceps

Aula Gastronòmica del Mercat del Lleó

[Article i galeries d'imatges]


“Els fogons del Lleó” – Temporada tardor-hivern
Cursos de cuina a l’Aula Gastronòmica del Mercat del Lleó

Cicle de cursos de cuina i showcooking amb reconeguts cuiners de les comarques gironines (restaurants reconeguts amb estrelles Michelin)

Els Fogons del Lleó

Els Fogons del Lleó

Vols aprendre a cuinar a casa teva i de forma fàcil plats meravellosos per sorprendre als convidats?
Vols veure treballar als cuiners reconeguts amb estrelles Michelin de les comarques gironines?
Vols poder fer tastets dels plats cuinats pels millors cuiners de Girona a la nostra Aula de Cuina?
No et perdis aquesta experiència, vine al Mercat!
(Preu 15€ per sessió)

Calendari de showcookings amb cuiners convidats

· Dissabte 10 d’octubre: Pere Arpa, restaurant Ca l’Arpa, Banyoles. 1 estrella Michelin, 2 sols Repsol.

·Divendres 23 d’octubre: Quim Caselles, restaurants Casamar, Llafranc i La Malcontenta, Palamós, 1 estrella Michelin, recomanat per Guia Repsol.

· Divendres 30 d’octubre: Víctor Trochi, restaurant Les Magnòlies, Arbúcies, 1 estrella Michelin, recomanat per Guia Repsol.

· Dilluns 9 de novembre: David Heras, restaurant Delicius, Caldes de Malavella, recomanat per Guia Repsol. Amb Jordi Àvila, periodista gastronòmic. · Dilluns 23 de novembre: Albert Sastregener, restaurant Bo·Tic, Corçà, 1 estrella Michelin, recomanat per Guia Repsol.

· Dimecres 16 de desembre: Fina Puigdevall, restaurant Les Cols, Olot, 2 estrelles Michelin, 2 sols Repsol.

I els cursos de cuina fàcil de Pilar Criado, autora del blog “Les receptes que m’agraden”

Dissabte 3 d’ocubre i dissabte 17 d’octubre : La cuina de l’arròs (10€ per sessió)

Divendres 6, 13, 20 i 27 de novembre: La cuina de Nadal (40€)

Divendres 11 i 18 de desembre: Cuina fàcil per lluir-te amb convidats (10€ per sessió)

Més informació:
Pilar Criado:
pilarcriadotoledo@gmail.com - 669058250
I al Mercat del Lleó

I recorda, el Mercat del Lleó obre totes les tardes dels divendres de 17h a 21h, Pàrquing gratuït, compra sense aglomeracions i sense cues!


Dissabte 6 de juny 2015
El Mercat del Lleó amb el Girona FC

Amb motiu de la possibilitat que el Girona FC pugi a Primera Divisió segons el resultat del partit con el Lugo que juga el diumenge 7 de juny 2015, el Mercat del Lleó de Girona ha volgut mostrar al seu recolzament a l'equip de la ciutat vestint tots els comerciants samarretes amb els colors -blanc i vermell- de l'equip i una llegenda: "Tot som Girona" i l'escut del club.

El Mercat del Lleó amb el Girona FC

[Galeries d'imatges]


Dissabte 9 de maig 2015
Nit de Flors i Sabors al Mercat del Lleó.

Activitat emmarcada en l'esdeveniment "Girona Temps de Flors 2015". Tastets gastronòmics a les parades del mercat.

Nit de Flors i Sabors al Mercat del Lleó

Nit de Flors i Sabors al Mercat del Lleó

Nit de Flors i Sabors al Mercat del Lleó

Nit de Flors i Sabors al Mercat del Lleó

Nit de Flors i Sabors al Mercat del Lleó

Nit de Flors i Sabors al Mercat del Lleó

[Galeries d'imatges]


Dissabte 25 d'abril 2015
"Plat de la Mediació".

Dins dels actes de celebració del 50è aniversari del Col·legi de Mediadors d'Assegurances de Girona, el dissabte 25 d’abril a l’Aula Gastronòmica del Mercat del Lleó de Girona es va fer un taller de cuina executat per Abraham Simon sota la direcció de l’enogastrònom Jaume Fàbrega. El curs va servir per presentar el plat creat pel mateix Abraham Simon “cassola de mar i horta”, elaborat amb productes del nostre Mercat.

50è aniversari del Col·legi de Mediadors d'Assegurances de Girona

50è aniversari del Col·legi de Mediadors d'Assegurances de Girona

50è aniversari del Col·legi de Mediadors d'Assegurances de Girona

50è aniversari del Col·legi de Mediadors d'Assegurances de Girona

50è aniversari del Col·legi de Mediadors d'Assegurances de Girona

50è aniversari del Col·legi de Mediadors d'Assegurances de Girona

50è aniversari del Col·legi de Mediadors d'Assegurances de Girona

50è aniversari del Col·legi de Mediadors d'Assegurances de Girona

50è aniversari del Col·legi de Mediadors d'Assegurances de Girona

50è aniversari del Col·legi de Mediadors d'Assegurances de Girona

50è aniversari del Col·legi de Mediadors d'Assegurances de Girona

50è aniversari del Col·legi de Mediadors d'Assegurances de Girona. (Foto gentilesa Col·legi de Mediadors d'Assegurances)


Dijous 23 d'abril 2015
Sant Jordi.

Amb motiu de la diada de Sant Jordi, patró de Catalunya, en que se celebra la festa del llibre i de la rosa, les parades del Mercat han estat engalanades amb motius adients a la festivitat: llibres, roses, senyeres, dracs i sant Jordis.

Sant Jordi al Mercat

Sant Jordi al Mercat

Sant Jordi al Mercat

Sant Jordi al Mercat


Dissabte 11 d'abril 2015
Presentació de la revista "Girones".

La revista "Girones" publica al seu número 3 un monogràfic especial dedicat als mercts de la ciutat de Girona. Article i reportatge de la presentació a les escales de l'entrada principal del Mercat.

Presentació de la revista Girones

Presentació de la revista Girones

Presentació de la revista Girones

Presentació de la revista Girones

[Galeries d'imatges. 52 fotos]


Dissabte 11 d'abril 2015
Signatura de llibres.

L'escriptor Martí Gironell va signar exemplar de la seva novel·la "Strappo" al Quiosc del Mercat, on va ser obsequiat amb uns llibres de cuina pel president de l'Associació de Comerciants del Mercat, Joan Gironell.

Signatura de llibres de Martí Gironell

Signatura de llibres de Martí Gironell

Signatura de llibres de Martí Gironell

Signatura de llibres de Martí Gironell


Dissabte 14 de febrer 2015
Carnestoltes al Mercat del Lleó.

Reportatge fotogràfic del Mercat disfressat.

Zoom - Zoom - Zoom

[Galeries d'imatges. 105 fotos]


Dissabte 24 de gener 2015
Tastets gastronòmics al Mercat del Lleó.

Activitat emmarcada en l'esdeveniment "Girona10".

Zoom - Zoom - Zoom

[Galeries d'imatges]


Facebook Twitter YouTube Picasa

Bloc del Mercat

GironaIN

Revista Mil Fulls de la Xarxa de Mercats de la Diputació
© Mercat del Lleó Imatges ©: Assumpció Parés/Fèlix Xunclà Disseny web